Instaptijden

Zorg ervoor dat u op tijd bij de gate bent. Check regelmatig de schermen op de luchthaven of de KLM-app voor actuele instaptijden.

Coronavirus

Onze services zijn mogelijk aangepast om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan.

Instappen

Het boarden begint 60 tot 25 minuten voor vertrek. We raden u aan om regelmatig de schermen op de luchthaven of de KLM-app te checken voor de laatste status. De geplande instaptijd vindt u ook op uw boardingpass.

Pre-boarding

Voordat het instappen officieel begint, vragen we eerst gezinnen met baby's tot 2 jaar en passagiers die assistentie nodig hebben om naar de gate te gaan. Nadat zij zijn ingestapt, begint de standaard boardingprocedure.

Zone-boarding

Op de meeste vluchten gaat het instappen door middel van zone-boarding. Check uw boardingpass om te zien in welke zone u zit. Dit is afhankelijk van uw reisklasse en frequent flyer-status. We beginnen altijd met Business Class-passagiers, gevolgd door passagiers met SkyPriority.

Reizen vanuit de VS

Wanneer u vanuit de Verenigde Staten vertrekt, kunt u mogelijk boarden met gezichtsherkenning. Deze biometrische controle wordt op een aantal luchthavens aangeboden en wordt uitgevoerd door de grenscontrole van de Verenigde Staten (CBP).

Biometrische check

Als u op de dag van aankomst tussen 14 en 79 jaar oud bent, kunt u bij het instappen gebruik maken van de speciale biometrische rij. Uw foto wordt door het CBP gemaakt en in hun systeem vergeleken met een foto van uw paspoort, reisdocument of gemaakt bij aankomst. Hierdoor hoeft u geen reisdocumenten te scannen, maar neem deze voor de zekerheid wel mee.

We hebben geen toegang tot uw persoonlijke gegevens die tijdens de biometrische check worden gebruikt. Wij zien alleen of u "OK” bent om aan boord te gaan.

Bezoek de CBP-website voor meer informatie over biometrisch boarden (alleen in Engels)

Veelgestelde vragen