XIAMEN

China
27°C Sep.

Verfrissende natuur en weelderige eilanden

Ontdek één van de aangenaamste steden van China. Boek vliegtickets naar Xiamen en wandel door het Kah Kee Park vol Chinese ‘pagodes’ (tempels), of ga naar het Hulishan Fort waar je veel leert over de militaire geschiedenis van China. Xiamen ligt aan zee, is omringd door heuvels en heeft fraaie stranden, parken en botanische tuinen. Een waar paradijs in China.

Romantiek op het Piano-eiland

Xiamen staat bekend als een van de meest romantische bestemmingen van China. Veel pas getrouwde Chinese stellen komen naar Zuidoost-China voor hun huwelijksreis. Toegegeven, Xiamen ís romantisch. Helemaal als je naar het nabijgelegen autovrije eiland Gulangyu reist. Wandelen is het devies: langs prachtige kustlijnen en door weelderige tuinen met stenen loopbruggetjes. Xiamen is de ideale bestemming voor een sprookjesachtige huwelijksreis of als startpunt van een rondreis door China. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Xiamen!

Boek een vlucht naar Xiamen

Stad vol historie

Op het eerste gezicht oogt Xiamen modern, soms zelfs wat Europees. De havenstad is in de afgelopen decennia flink uitgebreid met vooruitstrevende hoogbouw, brede wegen en stadsparken. Gelukkig is er ook veel historisch erfgoed bewaard gebleven. Zo ligt aan de voet van de nabijgelegen Wulaoberg de 1.000 jaar oude Nanputuotempel. Deze boeddhistische tempel is nog altijd volop in bedrijf: iedere dag studeren, zingen en bidden honderden monniken in het sierlijke complex. Ook het Hulishan Fort is de moeite waard, al was het alleen maar vanwege het prachtige uitzicht over de stad en de oceaan.

Vliegtickets naar Xiamen voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

sep. hier en daar regen 27°C
37%
okt. zonnig 24°C
10%
nov. gedeeltelijk bewolkte hemel 20°C
13%
dec. gedeeltelijk bewolkte hemel 15°C
13%
jan. gedeeltelijk bewolkte hemel 14°C
10%
feb. gedeeltelijk bewolkte hemel 15°C
17%
mrt. gedeeltelijk bewolkte hemel 17°C
19%
apr. gedeeltelijk bewolkte hemel 21°C
27%
mei hier en daar regen 24°C
48%
jun. extreme regenval 27°C
60%
jul. hier en daar regen 28°C
45%
aug. extreme regenval 29°C
61%