Ruimbagage

Reist u met ruimbagage? Ontdek wat het totale aantal koffers is dat u mag inchecken voor uw reis, inclusief het maximale gewicht en de maximale grootte.

Economy Class

Het aantal koffers dat u kunt inchecken als u Economy Class vliegt, hangt af van een aantal details, zoals uw bestemming en tickettype. Bovendien kunt u tijdens of na het boeken altijd extra ruimbagage aanschaffen. Per tickettype is de onderstaande hoeveelheid ruimbagage altijd inbegrepen.

  • Light-ticket: geen ruimbagage inbegrepen.
  • Standard of Flex-ticket: 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg en maximaal 158 cm (lengte + breedte + hoogte) inclusief handgrepen en wielen.

Naar sommige bestemmingen mag u 1 extra stuk ruimbagage meenemen bovenop de standaard inbegrepen hoeveelheid. Bereken het exacte aantal stuks voor uw bestemming.

Business Class

Als u in Business Class reist, mag u 2 stuks ruimbagage meenemen. Elke koffer mag maximaal 32 kg wegen en een maximale grootte hebben van 158 cm (lengte + breedte + hoogte) zijn, inclusief handvatten en wielen.

Bagage voor kinderen

Het aantal stuks bagage dat u voor uw kinderen mag inchecken, hangt ervan af of ze een eigen stoel hebben.

  • Heeft u een stoel voor uw kind gereserveerd? U mag het aantal stuks ruimbagage meenemen dat is inbegrepen in het tickettype dat u heeft gekozen.
  • Reist uw kind van jonger dan 2 jaar op uw schoot? In dat geval is ruimbagage niet inbegrepen in het ticket.

Al een vlucht geboekt?

We raden u sterk aan om in uw reisgegevens te controleren hoeveel koffers u mag inchecken. Denkt u dat het misschien niet genoeg is? Geen zorgen, u heeft altijd de mogelijkheid om extra ruimbagage aan te schaffen.

Ongebruikelijke vorm of verpakking

Houd er rekening mee dat we uw bagage helaas moeten weigeren als de verpakking of de vorm schade kan veroorzaken aan het bagage afhandelingssysteem of het systeem kan blokkeren. Dat is onder andere balvormige bagage en bagage verpakt met huishoudfolie bedoeld om voedsel te verpakken. Professioneel sealen is toegestaan als dit niet leidt tot onhandelbare bagage.