Speciale bagage

U mag verschillende soorten bijzondere bagage meenemen op uw KLM-vlucht: uw fiets, sportuitrusting, muziekinstrument, extra benodigdheden voor uw kinderen of een trouwjurk. Hier leest u hoe u deze meeneemt en wanneer u een reservering moet maken.

Sportuitrusting

Soms moet u een reservering maken voor het vervoer van uw sportuitrusting of moet u er extra voor betalen, dus controleer de vereisten voor uw specifieke spullen.

Speciale bagage voor kinderen

Bovenop de koffers van uw kinderen, kunt u altijd een aantal extra items meenemen. Soms moet u hiervoor een reservering maken, dus controleer de vereisten voor uw specifieke spullen.

Muziekinstrumenten

U kunt uw instrument meenemen als handbagage, ruimbagage of op een extra stoel, afhankelijk van de grootte en het gewicht.

Instrument als handbagage

U mag uw muziekinstrument meenemen aan boord als het in de bagagevakken past en voldoet aan de vereisten voor handbagage: maximaal 55 x 35 x 25 cm en tot 12 kg in Economy Class of 18 kg in Business Class. In dat geval hoeft u niet te reserveren.

Instrument op een extra stoel

Als uw muziekinstrument maximaal 140 cm en 45 kg is, kunt u het meenemen aan boord op een extra stoel. Houd er rekening mee dat u deze stoel van tevoren moet reserveren door contact met ons op te nemen.

Instrument als ruimbagage

U kunt uw muziekinstrument meenemen in plaats van een stuk ruimbagage. Als uw instrument zwaarder of groter is dan is toegestaan in uw ticket, komt er een extra bedrag bij voor te grote bagage.

Weegt uw muziekinstrument tussen de 32 kg en 45 kg of is het groter dan 300 cm (lengte + breedte + hoogte)? Dan moet u een reservering maken om het mee te nemen. Regel dit zo vroeg mogelijk, maar niet later dan 48 uur voor vertrek.

Instrument als vracht

Weegt uw muziekinstrument meer dan 45 kg? Dan kunnen wij het helaas niet voor u vervoeren. Neem contact op met een extern vervoersbedrijf dat u kan helpen met transport.

Trouwjurk

Allereerst: gefeliciteerd! U kunt uw jurk altijd meenemen in plaats van een stuk ruimbagage.

Als u intercontinentaal vliegt en er voldoende ruimte in de bagagebakken is, kunt u uw trouwjurk ook meenemen aan boord. Zorg ervoor dat de jurk is verpakt in een kledingtas die voldoet aan de standaardafmetingen van handbagage. Als er niet genoeg ruimte aan boord blijkt te zijn, vragen we u bij de gate om het in te checken.

Urn

Gecondoleerd met uw verlies. U kunt een urn in uw hand- of ruimbagage meenemen als u vooraf contact met ons opneemt. Zorg ervoor dat de urn niet van metaal is en is verzegeld en ingepakt, zodat andere passagiers het niet als urn kunnen herkennen. Toon bij de veiligheidscontrole op de luchthaven het crematiecertificaat.

Andere soorten speciale bagage

Staat uw item er niet tussen? Neem altijd contact op met uw reisbureau of het KLM Contactcentrum om er zeker van te zijn dat u het kunt meenemen.