Air France- en KLM-accounts

Wanneer u zich registreert voor een KLM- of Air France-account, gaat u akkoord met de voorwaarden voor het gebruik van een persoonlijk account op onze websites. We leggen uit hoe Air France en KLM uw gegevens gebruiken.

Algemene Voorwaarden voor KLM- en Air France-accounts

In deze Algemene Voorwaarden kunt u lezen hoe u uw KLM- of Air France-account kunt gebruiken. Er staat ook beschreven hoe KLM en Air France uw profielgegevens voor zowel bestaande als nieuwe diensten gebruiken.

1. Registratie van uw account

KLM en Air France geven u toestemming een account aan te maken dat u op zowel KLM.com als op airfrance.com kunt gebruiken. Voor registratie dient u bepaalde persoonlijke gegevens in te voeren.

Tijdens het registreren voor een account op KLM.com of airfrance.com dient u zich aan de volgende regels te houden. Het is niet toegestaan:

 • een account aan te maken op basis van valse persoonlijke gegevens;
 • een account voor anderen aan te maken;
 • meer dan 1 persoonlijk profiel aan te maken;
 • een account aan te maken als u jonger bent dan 21 jaar;
 • uw wachtwoord te delen, anderen toegang te geven tot uw account of anderszins de veiligheid van uw account in gevaar te brengen.

Daarnaast is het belangrijk dat uw persoonlijke gegevens correct en up-to-date zijn, omdat deze gegevens worden gebruikt wanneer u online tickets boekt via KLM.com of airfrance.com.

2. Hoe gebruiken KLM en Air France uw profielgegevens?

KLM en Air France gebruiken uw profielgegevens alleen voor een aantal applicaties op onze websites en om u aanbiedingen en commerciële e-mails te sturen wanneer u op onze nieuwsbrieven bent geabonneerd.

3. Gebruik van uw account

KLM en Air France streven ernaar het boekings- en incheckproces van trouwe bezoekers gebruiksvriendelijker te maken, zodat zij met behulp van hun KLM- of Air France-account eenvoudiger over onze websites kunnen navigeren.

U kunt de informatie die in uw profiel is opgeslagen gebruiken om:

 • een online boeking te maken;
 • uw boekingen te beheren;
 • online in te checken.

U kunt uitsluitend gebruikmaken van vooraf ingevoerde profielgegevens wanneer u bent ingelogd bij KLM.com of airfrance.com. Wij brengen u altijd op de hoogte wanneer een van onze applicaties uw profielgegevens ophaalt. U kunt uw persoonlijke gegevens op ieder moment verwijderen of wijzigen.

In de toekomst zullen we een aantal andere applicaties bijwerken, zodat uw profielinformatie, indien relevant, voor verwante applicaties gebruikt kan worden. Vanuit al deze applicaties kunt u uw profiel dan rechtstreeks bijwerken.

4. Boekingsgegevens

Een van de grootste voordelen van gebruik van een KLM- of Air France-account is dat u rechtstreeks toegang heeft tot uw boekingen op KLM.com en airfrance.com. Via welke website u ook op uw account bent ingelogd, u heeft toegang tot boekingen die u op beide websites heeft gemaakt.

Momenteel zijn boekingen met KLM of Air France die niet via KLM.com of airfrance.com zijn gemaakt niet automatisch zichtbaar in uw boekingsoverzicht. U kunt ze wel aan uw account koppelen en in de nabije toekomst zullen deze boekingen automatisch in uw boekingsoverzicht worden weergegeven. Daarnaast breiden we het boekingsoverzicht uit met een lijst met eerdere boekingen en reserveringen van overige verwante producten.

5. Paspoortgegevens

In uw accountprofiel zijn mogelijk paspoortgegevens opgeslagen. Bij het online boeken, online inchecken of online beheren van uw boeking kunt u vooraf alle vereiste paspoortgegevens voor uw bestemming invoeren. In de nabije toekomst kunt u de paspoortgegevens in uw profiel bovendien gebruiken bij de selfservice incheckautomaten van KLM en Air France.

Alle luchtvaartmaatschappijen zijn wettelijk verplicht paspoortgegevens van hun passagiers, de zogenaamde Advance Passenger Information (API), voor vertrek te verstrekken aan de autoriteiten van bepaalde landen. KLM en Air France bieden de optie uw API in uw account op te slaan. Doordat wij de API en paspoortgegevens dan al vooraf hebben ingevuld, kunt u sneller boeken.

U dient er zelf voor te zorgen dat de paspoortgegevens in uw profiel actueel zijn. Dit is belangrijk omdat onjuiste paspoortgegevens problemen kunnen veroorzaken bij de douane op de luchthaven van bestemming.

6. Betaalgegevens

U kunt ervoor kiezen de betaalmethode van uw voorkeur, zoals betaling per creditcard, en aanverwante gegevens in uw profiel op te slaan. U kunt deze vooraf ingevoerde informatie gebruiken wanneer u tickets of aanverwante producten op de website koopt.

Wij nemen een veilige opslag van uw betaalgegevens serieus. Al deze gegevens worden in veilige en uiterst discrete omgevingen opgeslagen. Als u vermoedt dat uw gegevens worden misbruikt, dient u contact op te nemen met onze klantenservice. U kunt in ieder geval altijd met enkele eenvoudige stappen eventuele betaalgegevens uit uw profiel verwijderen. Het verwijderen van deze gegevens is permanent en kan niet ongedaan worden gemaakt. Als u vervolgens opnieuw online wilt betalen, dient u opnieuw uw betaalgegevens in te voeren.

Indien wij fraude bij het inloggen op uw account constateren, zullen wij uw account onmiddellijk blokkeren en contact met u opnemen via het e-mailadres dat u aan ons heeft doorgegeven.

Op dit moment kan er slechts 1 betaalmethode worden opgeslagen. Wij werken eraan om in de toekomst de opslag van meerdere methoden mogelijk te maken.

7. Reisvoorkeuren

Het is mogelijk uw reisvoorkeuren aan te geven in uw KLM- of Air France-account. Tot deze voorkeuren behoren:

 • De luchthaven vanwaar u doorgaans vertrekt
 • Uw favoriete bestemming
 • Uw zitplaatsvoorkeuren
 • Uw maaltijdwensen

Het belangrijkste doel van deze reisvoorkeuren is om het boekingsproces makkelijker te maken. Als u zich inschrijft voor onze commerciële nieuwsbrieven, kunnen uw reisvoorkeuren worden gebruikt voor relevante aanbiedingen.

8. E-mailabonnementen

In uw profiel kunt u uw e-mailabonnementen bij KLM en Air France beheren. Na aanmelding kunt u zich op alle nieuwsbrieven abonneren. Indien u geen ongewenste e-mails wilt ontvangen, kunt u uw abonnement altijd opzeggen via de pagina Mijn profiel. U kunt zich ook afmelden door te klikken op de link onderaan elke e-mailnieuwsbrief die u van KLM of Air France ontvangt.

Wanneer u zich abonneert op een nieuwsbrief, ontvangt u de nieuwsbrief in de taal van de website waar u uw account heeft aangemaakt. Het is momenteel niet mogelijk een nieuwsbrief uit een ander land te ontvangen.

We zullen in de toekomst meer e-mailabonnementen toevoegen, zodat u ook nieuwsbrieven en commerciële aanbiedingen uit andere landen kunt selecteren.

9. Reisgenoten

Op de pagina Mijn profiel kunt u de gegevens en voorkeuren opslaan van reisgenoten met wie u vaak reist. Op deze manier kunt eenvoudig uw gezinsleden, collega’s en vrienden toevoegen aan een online boeking. Houd er echter rekening mee dat de persoonlijke gegevens van alle passagiers identiek moeten zijn aan de gegevens in hun paspoort. Als u als accounthouder een boeking voor andere passagiers maakt, dient u ervoor te zorgen dat u de correcte persoonlijke gegevens van uw medereizigers invult. Het is ook mogelijk de e-mailadressen van uw reisgenoten op te slaan. Deze e-mailadressen worden uitsluitend gebruikt om de boekingsformulieren vooraf in te vullen. De e-mailadressen zullen niet worden gebruikt om commerciële aanbiedingen en/of overige e-mails te sturen.

10. Uw account verwijderen

U kunt uw account verwijderen door contact op te nemen met het Privacy Office via het volgende e-mailadres van KLM: KLMPrivacyOffice@klm.com of Air France: mail.data.protection@airfrance.fr. Zodra uw account is verwijderd, zullen ook al uw persoonlijke gegevens uit de databases van KLM en Air France worden verwijderd. Het verwijderen van uw account is definitief en kan niet ongedaan worden gemaakt.

Huidige en vorige boekingen zullen, net als financiële transacties die u eventueel online hebt verricht met KLM of Air France, niet uit ons systeem worden verwijderd.

Wanneer u gedurende 24 opeenvolgende maanden geen gebruik hebt gemaakt van uw account, zal dit account automatisch worden verwijderd.

Indien geabonneerd bent op nieuwsbrieven van KLM of Air France, zult u deze blijven ontvangen. U kunt zich op elk moment afmelden door op "Afmelden" onderaan de e-mail te klikken.

U kunt altijd een nieuw account aanmaken of u opnieuw aanmelden voor de nieuwsbrief.

11. Privacy

KLM en Air France hechten grote waarde aan de bescherming van uw privacy. Wij gebruiken de verstrekte informatie in uw KLM- of Air France-account dan ook uitsluitend voor de doeleinden die hierboven staan beschreven. Wij delen uw informatie niet met derden zonder uw toestemming. Meer informatie over het gebruik en de bescherming van uw persoonlijke gegevens op KLM.com en/of airfrance.com vindt u in het Security Policy and Data Confidentiality Guideline van Air France of de Privacyverklaring van KLM.

12. Algemene bepalingen

 • KLM en Air France behouden het recht voor de functionaliteiten en/of procedures van een KLM- of Air France-account te annuleren of te wijzigen en/of deze Algemene Voorwaarden te wijzigen.
 • Accounthouders kunnen geen schadeclaims indienen tegen Air France of KLM als gevolg van wettelijk vereiste landspecifieke wijzigingen. Kennisgeving van wijzigingen en herzieningen zal via het Air France- of KLM-account bekend worden gemaakt. Door gebruik te blijven maken van uw Air France- of KLM-account gaat u akkoord met deze Algemene Voorwaarden en eventuele wijzigingen. Indien u niet akkoord gaat met de wijzigingen, kunt u uw account annuleren in overeenstemming met artikel 10.
 • KLM en Air France kunnen in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor enige vorm van schade, vertraging of verlies ten gevolge van of met betrekking tot het gebruik van een KLM- of Air France-account of eventuele gegevens die (onjuist) door u zijn opgeslagen, tenzij deze schade of verlies het gevolg is van onachtzaamheid door KLM en Air France, en tenzij dit het gevolg is van opzet of roekeloosheid met de wetenschap dat hier waarschijnlijk schade uit zal voortvloeien. Claims dienen rechtstreeks bij KLM en Air France te worden ingediend.