Voorwaarden à la carte-maaltijd

Dit is wat u moet weten als u een à la carte-maaltijd bestelt voor uw intercontinentale vlucht.

1. À la carte-maaltijden

1.1 KLM biedt u de mogelijkheid om tegen betaling vooraf een maaltijd te selecteren, die in Economy Class tijdens uw KLM-vlucht wordt geserveerd. Deze service wordt ‘à la carte-maaltijd’ genoemd. De optionele service wordt aangeboden tijdens het online boeken en in uw reisoverzicht via KLM.com de KLM app. Bestellen is mogelijk voor de meeste intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM en vertrekkend vanuit Amsterdam. Overigens blijven de gewone (gratis) maaltijden eveneens beschikbaar. 1.2 De à la carte-maaltijden die tijdens de KLM-vlucht worden geserveerd, kunnen in grootte van de portie, smaak of uiterlijk verschillen van de visuele en/of tekstuele beschrijving op KLM.com. De ingrediënten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving vervangen worden door soortgelijke voedselbestanddelen. 1.3 Zodra u een à la carte-maaltijd heeft besteld, is het niet meer mogelijk om uw bestelling te wijzigen of te annuleren. 1.4 Het is niet mogelijk om een à la carte-maaltijd te combineren met een speciale dieetmaaltijd. 1.5 Per maaltijd wordt met de grootst mogelijke zorg een ingrediëntenlijst samengesteld. KLM is echter niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen van intolerantie of allergie voor ingrediënten. 1.6 De Algemene Vervoersvoorwaarden van KLM zijn een integraal deel van deze voorwaarden.

2. Vereisten en bevoegdheden

2.1 Om een à la carte-maaltijd te bestellen, garandeert u en verklaart u dat u volledig bevoegd bent om deze overeenkomst aan te gaan en nadien gebonden bent aan de algemene voorwaarden van deze overeenkomst. 2.2 Ook staat u ervoor in dat alle door u verstrekte informatie om een à la carte-maaltijd aan te vragen correct is en dat u geen speculatieve, valse of frauduleuze reservering zult maken. Verder zult u de reservering uitsluitend maken voor uzelf of voor een ander voor wie u handelingsbevoegd bent. Deze derde dient eveneens te voldoen aan de in paragraaf 2.1 gestelde voorwaarden.

3. Teruggave

3.1 Als de door u bestelde à la carte-maaltijd niet beschikbaar is, krijgt u een gewone maaltijd geserveerd. U heeft recht op terugbetaling van het bedrag dat u voor de à la carte-maaltijd heeft betaald. 3.2 Indien u binnen 30 uur voor vertrek kiest voor een betaalde upgrade naar een hogere klasse, is er geen terugbetaling mogelijk van eerder gekochte à la carte-maaltijden op dezelfde vlucht. 3.3 Als uw vlucht wordt gewijzigd, is het mogelijk dat de catering van uw à la carte maaltijd niet kan plaatsvinden. U kunt om terugbetaling vragen via het webformulier.

4. Gebruik van uw contactgegevens

4.1 Uw naam en vluchtgegevens worden door KLM Koninklijke Luchtvaart Maatschappij en KLM Catering Services BV gebruikt voor de uitvoering van uw bestelling in overeenstemming met de KLM-privacyverklaring. 4.2 Indien u ervoor kiest om uw e-mailadres te verstrekken, kunnen we dit gebruiken om u een betalingsbewijs te sturen, om u te informeren over de status van uw bestelling en om u naderhand om feedback te vragen over de à la carte-maaltijdservice.