Voorwaarden optionele Unaccompanied Minor-service

Dit moet u weten bij het boeken van de optionele Unaccompanied Minor-service voor kinderen van 15 tot en met 17 jaar.

1. Unaccompanied Minor-service

1.1 Tijdens een online boeking kan voor KLM-vluchten een optionele Unaccompanied Minor-service (optionele UM-service) worden aangeschaft. Via het KLM Contactcentrum kunt u ook een optionele UM-service boeken voor vluchten uitgevoerd door Air France of Delta.

1.2 De optionele UM-service is beschikbaar voor kinderen van 15 tot en met 17 jaar die alleen reizen of in een andere reisklasse reizen dan hun ouder of begeleidende volwassene. Deze leeftijden gelden voor het moment van reizen.

1.3 De vlucht voor een alleenreizend kind samen met de optionele UM-service dient minimaal 24 uur voor vertrek te worden geboekt.

1.4 Voor de volgende optionele UM-service diensten wordt een toeslag gevraagd:

  • Voor vertrek en na aankomst begeleiden onze KLM-medewerkers of door KLM ingehuurde medewerkers uw kind van en naar het vliegtuig. Ook bij vertraging begeleiden zij uw kind.
  • Tijdens de vlucht houdt ons cabinepersoneel uw kind goed in de gaten.
  • We houden u op de hoogte van eventuele wijzigingen in het vluchtschema van uw kind.
  • Aan het einde van de reis begeleiden wij uw kind persoonlijk naar de persoon die u hebt gemachtigd om hen op te halen.

1.5 Als onderdeel van de aangeschafte optionele UM-service moet voor alleenreizende kinderen een toestemmingsformulier worden ingevuld. Daarnaast kunnen sommige landen aanvullende vereisten hebben. Zorg ervoor dat u de lokale regels van de bestemming controleert.

Lees meer over het toestemmingsformulier voor minderjarigen die naar het buitenland reizen (alleen in het Engels)

1.6 Om uw kind tijdens de reis te begeleiden, dient u KLM te machtigen door het Handling Advice Form in te leveren bij de incheckbalie op de luchthaven. Het Handling Advice Form dient ingevuld te worden tijdens de boeking. U kunt het online formulier nog aanpassen via Mijn Reis of tijdens het online inchecken. Na het inchecken kunt u alleen wijzigingen aanbrengen in het Handling Advice Form door te bellen met het KLM Contactcentrum. Zorg ervoor dat u voor iedere vlucht 4 gedrukte papieren exemplaren van de nieuwste versie van het Handling Advice Form meeneemt. Alle exemplaren vereisen een handtekening van de ouder of voogd van het kind, de persoon die afscheid neemt bij vertrek en de persoon die bevoegd is om het kind op de eindbestemming te op te halen.

Ga naar Mijn Reis

1.7 Op de luchthaven wordt u bij het inchecken gevraagd om te verklaren dat uw kind gezond en fit is om te vliegen. U moet er ook mee akkoord gaan dat uw kind, afhankelijk van de bestemming, kan worden onderworpen aan een gezondheidsonderzoek (zoals een temperatuurcontrole) onder toezicht van het personeel dat uw kind begeleidt.

1.8 De vergoeding voor een optionele UM-service varieert; het minimum is EUR 100 per enkele reis. Houd er rekening mee dat de prijzen worden omgerekend naar de lokale valuta. In sommige landen kan een lokale belasting worden toegevoegd.

Servicetoeslag voor enkele reisPrijs
Directe vlucht binnen EuropaEUR 100
Directe intercontinentale vluchtEUR 150
Vlucht vanaf een Europese luchthaven via Amsterdam Airport Schiphol naar een andere Europese luchthavenEUR 200
Vlucht vanaf een Europese luchthaven via Amsterdam Airport Schiphol naar een intercontinentale luchthaven (of andersom)EUR 250
Vlucht vanaf een intercontinentale luchthaven via Amsterdam Airport Schiphol naar een andere intercontinentale luchthavenEUR 300
KLM-vlucht tussen 2 andere luchthavens dan Amsterdam Airport SchipholEUR 100
Vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol via een bestemming binnen de Verenigde Staten naar een andere intercontinentale luchthavenEUR 250

1.9 Deze voorwaarden voor een optionele UM-service maken integraal onderdeel uit van de Algemene Vervoersvoorwaarden van KLM, die van toepassing zijn op het ticket van uw kind.

2. Wijzigen en terugbetalen

2.1 Wijzigings- en restitutievoorwaarden van een geboekte optionele UM-service volgen uw ticketvoorwaarden.

2.2 Als u uw vlucht of een deel van uw vlucht wijzigt naar een vlucht die wordt uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij dan Air France, KLM of Delta, kunnen we de optionele UM-service niet aanbieden en krijgt u een voucher.

3. Gebruik van uw contactgegevens

3.1 De contactgegevens die u met ons deelt, worden verwerkt in overeenstemming met de KLM privacyverklaring.