Upgrades-voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden voor upgrades van Economy Class naar Premium Comfort Class of Business Class, en van Premium Comfort Class naar Business Class

1. Upgrade naar een hogere reisklasse

1.1 Vanaf 30 uur voor vertrek kan KLM passagiers bij het inchecken – online of via een van de kiosken op de luchthaven – de optie aanbieden om voor een deel van de reis een upgrade van Economy Class of Premium Comfort Class naar een hogere reisklasse aan te schaffen. Van tijd tot tijd is deze optie beschikbaar tegen een gereduceerd tarief. Het is ook mogelijk om voor dit deel van uw reis een upgrade naar een hogere reisklasse aan te schaffen tijdens het online inchecken, bij de incheckbalie op de luchthaven, in onze KLM Crown Lounges op Schiphol of bij de boarding gates. Heeft u een Economy Comfort-stoel of een ander stoelproduct gekocht en schaft u een upgrade naar Premium Comfort Class of Business Class aan, dan wordt het reeds betaalde bedrag in mindering gebracht op de prijs van de upgrade.

1.2 Na de aankoop van uw upgrade naar een hogere reisklasse voor een deel van uw reis geniet u op dat deel van uw reis dezelfde voordelen als elke andere Premium Comfort Class- of Business Class-passagier. Voor Flying Blue-deelnemers blijft het aantal Miles en XP dat u spaart hetzelfde als op uw oorspronkelijke ticket staat vermeld. Als de upgrade contant is betaald, spaart u extra Miles op basis van het totaalbedrag in euro’s dat u aan de upgrade heeft besteed.

1.3 KLM behoudt zich echter het recht voor om uit operationele of veiligheidsoverwegingen een stoel in Premium Comfort Class of Business Class aan een andere passagier toe te wijzen. De uiteindelijke beslissing of u een stoel in een hogere reisklasse krijgt toegewezen, ligt bij het incheckpersoneel en de bemanning van de desbetreffende vlucht.

2. Voorlopige voorwaarden

2.1 Indien u een stoel reserveert bij een nooduitgang, bent u wettelijk verplicht om bij een eventuele noodsituatie assistentie te verlenen. Dit betekent dat u gezond, bekwaam en volledig mobiel dient te zijn. Tevens mag u geen medicijnen gebruiken die het verlenen van assistentie zouden kunnen belemmeren.

2.2 Ook moet u garanderen dat alle informatie die u heeft verstrekt tijdens het indienen van uw verzoek om een upgrade naar een hogere reisklasse juist is en dat u geen speculatieve, valse of frauduleuze reservering maakt. Bovendien reserveert u alleen voor uzelf of voor een andere persoon in wiens naam u mag handelen.

3. Teruggave

3.1 Heeft u een upgrade naar Premium Comfort Class of Business Class aangeschaft maar geen stoel toegewezen gekregen in deze reisklasse? Dan heeft u recht op volledige teruggave van de kosten die verbonden zijn aan de upgrade voor het deel van de reis waarvoor u deze upgrade heeft gekocht, onder voorwaarde dat:

(III) u uw aansluitende vlucht met KLM, Air France, Delta Air Lines of Kenya Airways mist;

(IV) wij de stoel in Premium Comfort Class of Business Class uit operationele of veiligheidsoverwegingen aan een andere passagier hebben toegewezen.

3.2 Om teruggave aan te vragen, dient u het teruggaveformulier in te vullen.

3.3 Indien niet aan de bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, zal de teruggave niet worden uitbetaald.