Herbebossing

Wie met het vliegtuig reist, zorgt voor CO₂-uitstoot. Om deze uitstoot te verminderen werken we hard aan allerlei projecten. Met onze CO₂-compensatieservice is het ook voor u mogelijk om uw CO₂-voetafdruk te verkleinen, doordat u bijdraagt aan herbebossing.

Bijdragen

Door mee te doen aan ons herbebossingsprogramma, betaalt u een kleine bijdrage om de impact van uw vlucht op het milieu te compenseren.

Toegegeven: de vlucht zelf wordt niet per se “groener” van het herbebossingsprogramma, maar met uw bijdrage helpt u wel. Hoe? U investeert in een herbebossingsproject dat de CO₂-uitstoot vermindert. Onderaan de streep verkleint u dus de voetafdruk van uw vlucht.

Herbebossing in Panama

Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar het herbebossingsproject ‘CO2OL Tropical Mix’ in Panama. KLM stuurt uw donatie in zijn geheel door en krijgt hier geen deel van. Uw bijdrage wordt dus helemaal gebruikt om nieuwe bomen te planten en om duurzame ontwikkeling te bevorderen. Dankzij dit project zijn er al 7,5 miljoen bomen geplant en zijn er 15 bedreigde diersoorten teruggekeerd naar de bossen.

Het herbebossingsproject in Panama heeft een ‘Gold Standard for the Global Goals’-keurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven als een project voldoet aan verschillende vereisten op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit en sociale aspecten.

KLM's CO2Zero service shown during ticket booking process in front of beautiful green hills.

CO2ZERO-programma

Binnen ons CO2ZERO-programma valt niet alleen het herbebossingsproject, maar ook duurzame vliegtuigbrandstof (ook wel ‘sustainable aviation fuel’ of SAF genoemd). U hebt de controle: kies of u volledig wilt bijdragen aan herbebossing of dat u liever een mix van beide initiatieven heeft.

Kosten

De prijs voor uw bijdrage aan herbebossing wordt berekend aan de hand van het type vliegtuig, de gevlogen afstand en de historische bezettingsgraad van de vlucht. We geven u een richtlijn:

  • Economy Class: maximaal EUR 8 voor Europese vluchten, tussen EUR 13 en EUR 33 voor intercontinentale vluchten
  • Premium Comfort Class: tot EUR 50 voor intercontinentale vluchten
  • Business Class: maximaal EUR 12 voor Europese vluchten, tussen EUR 39 en EUR 100 voor intercontinentale vluchten

Bekijk de prijzen per bestemming in ons uitgebreide overzicht. De tarieven zijn gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam Airport Schiphol. We hebben geen overzicht van alle mogelijke routes, maar u kunt in Mijn Reis of tijdens het boeken van een vlucht bekijken wat de prijs voor uw vlucht is.

Bekijk het prijsoverzicht

Verantwoordingscontrole 

De accountantsorganisatie KPMG in Frankrijk stelt vast dat KLM’s gehanteerde berekeningsmethode in lijn is met de internationale richtlijnen voor CO₂-uitstoot.

Bekijk het rapport van KPMG

Bekijk de berekeningsmethode