Winkelen en wandelen in Strøget

Strøget is de langste autovrije winkelstraat ter wereld en hét shopping gebied van Kopenhagen. Maar naast een oneindig aantal winkels, zijn er aan Strøget ook heel wat bezienswaardigheden en is het vooral ook een plek om een middag heerlijk rond te struinen.

Winkelen
Warenhuisketen Illum

Warenhuisketen Illum

Shop ‘til you drop bij Illum

Al sinds de oprichting in 1891 is Illum de grootste warenhuisketen van Scandinavië en natuurlijk is er ook een vestiging in Strøget. In dit winkelparadijs vol kleding, schoenen, tassen en cosmetica zorgen gouden kroonluchters en wit marmeren zuilen voor een chique atmosfeer. Sla vooral de derde verdieping niet over: een groot gedeelte hiervan is gewijd aan interieurdesign van Deense ontwerpers.

De kathedraal van Kopenhagen

De kathedraal van Kopenhagen

Even binnen kijken bij de kathedraal

De Vor Frue Kirke, of kathedraal van Kopenhagen, is de nationale kathedraal van Denemarken. Het huidige gebouw stamt uit 1829, maar de geschiedenis van deze kerk voert terug tot het begin van de 13de eeuw. In de loop der tijd is de kerk meerdere malen afgebrand en opnieuw opgebouwd. De kathedraal is vooral beroemd vanwege de beelden van Christus en de Twaalf Apostelen, gemaakt door de Deense beeldhouwer Bertel Thorvaldsen.

Smørrebrød, is een Deense specialiteit

Smørrebrød, is een Deense specialiteit

Eten bij de apotheek

Stop voor een authentieke lunch of diner bij Det Lille Apotek, wat De Kleine Apotheek betekent. Dit sfeervolle etablissement is het oudste restaurant in Kopenhagen en stamt al uit 1720. Vroeger was dit, zoals de naam al doet vermoeden, een apotheek. De nostalgie straalt hier van het interieur af. Op de kaart staat een keur aan echte Deense specialiteiten als smørrebrød en geroosterd varkensvlees met pruimen.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.