Ticketopties voor kinderen

Bent u een reis met uw kleine aan het plannen? Check welke ticketoptie beschikbaar is voor uw kind, op basis van hun leeftijd.

Ticket boeken

Welk ticket u kunt boeken voor uw kind hangt af van hun leeftijd tijdens de hele reis, inclusief de terugvlucht. Als uw kinderen jonger dan 12 zijn, betaalt u voor hen voor de meeste vluchten een lagere ticketprijs. Zorg ervoor dat u de leeftijd van uw kind selecteert wanneer u begint met boeken. U ziet dan automatisch de lagere ticketprijs.

Baby tussen 0 en 23 maanden oud

Is uw kind jonger dan 2 jaar? Uw baby krijgt dan geen eigen stoel – we gaan ervan uit dat uw kleine op uw schoot zit. Hierdoor betaalt u een veel lagere ticketprijs. Let op: voor kinderen die tijdens uw reis hun tweede verjaardag vieren, geldt dit lagere tarief helaas niet. U betaalt dan automatisch het kindertarief voor al hun vluchten in uw boeking. Wordt uw kind 2 jaar oud tijdens uw reis? Dan is het helaas niet mogelijk om via onze website een ticket te boeken. Neem alstublieft contact met ons op.

Als u wat extra ruimte wilt hebben, is het altijd mogelijk om een aparte stoel voor uw baby te boeken. Dit kan helaas niet via onze website; neem contact op met het KLM Contactcentrum om deze extra stoel te regelen. U betaalt dan de ticketprijs voor kinderen tussen 2 en 11 jaar.

Reizen met meerdere baby’s

Elke volwassene kan met maximaal 2 baby’s reizen. Slechts 1 van hen kan op uw schoot zitten, zowel voor hun comfort en veiligheid als voor die van uzelf. We helpen u graag met het regelen van de extra stoel voor uw andere baby. Neem daarvoor contact op met het KLM Contactcentrum.

Kind tussen 2 en 11 jaar

Uw kind tussen 2 en 11 jaar beleeft de vlucht vanuit een eigen stoel! Selecteer de leeftijd van uw kind wanneer u begint met boeken, dan ziet u automatisch een lagere ticketprijs.

Jongere van 12 jaar en ouder

Voor kinderen van 12 jaar en ouder betaalt u de reguliere ticketprijs, zonder korting.

Reiswiegje regelen

Als u intercontinentaal vliegt en uw baby geen eigen stoel heeft, kan een reiswiegje een comfortabele optie zijn voor zowel uw kleine als u. U kunt deze aanvragen door contact op te nemen met het KLM Contactcentrum. Als u een reiswiegje aanvraagt doen we ons best om er een voor u te regelen, maar we kunnen helaas geen garantie geven tot u aan boord gaat. Hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe beter.

We raden aan om uw baby vlak voor vertrek te meten en wegen. Reiswiegjes zijn geschikt voor baby’s die op de dag van de reis niet groter dan 65 cm zijn en niet meer dan 10 kg wegen.