KLM Reisgids

Dansen tussen hemel en aarde

Net als in veel andere Chinese steden is het uitgaansleven in Shanghai gecentreerd in een aantal districten, waar genoeg vertier is voor wekenlang feestvieren. Cafés en bars zijn altijd goed gevuld. De grote clubs programmeren nu en dan wereldberoemde dj’s en organiseren speciale thema-avonden. Laat u dus goed informeren wanneer u ergens moet zijn.

Nachtleven & Uitgaan
Shanghai Tang etalage

Shanghai Tang etalage

Totdat de avond valt

Xintiandi is een omgeving waar u zich ook overdag uitstekend kunt vermaken. Het winkelaanbod is aantrekkelijk en omvangrijk. Van winkelcentra, waar luxe internationale modemerken en de nieuwste collecties van Aziatische modetalenten in de rekken hangen, tot prachtige porseleinwinkels en kleine hoedenzaakjes en juweliers. Favoriet bij veel shopfans is Shanghai Trio: een kleine winkel waar niet voor de hand liggende kleding en accessoires worden verkocht, in zowel traditionele als moderne Chinese stijl. Wanneer u met een bijzondere souvenir thuis wilt komen, bent u hier aan het goede adres. Loop ook zeker even binnen bij Shanghai Tang. Dit beroemde Chinese modehuis heeft een prachtige winkel in Xintiandi. Shanghai Tang is een van de meest luxe Chinese lifestylemerken en is te herkennen aan zijn felle kleuren en het karakteristieke ‘vleugje China’ dat in ieder kledingstuk is verwerkt. Op de tweede verdieping van het gebouw tegenover de winkel, kunt u ook een stijlvol hapje eten in het Shanghai Tang Restaurant. Uw avond begint echt als u een verdieping hoger gaat, daar bestelt u een Shanghaitini, een martini met een vleugje Shanghai, in het Shanghai Tang Cafe.

De avond valt

De avond valt

En toen was er muziek

Wanneer de avond valt in Xintiandi, wordt het volume van de muziek overal harder gezet. De buurt staat bekend om zijn internationale invloeden. Dit is te horen aan het muzikale aanbod. In Brown Sugar bijvoorbeeld, een van de populairste clubs, worden verschillende muziekstijlen gedraaid. Van r&b en hiphop tot wereldmuziek en jazz. Vaak zijn het de live-acts die het gemêleerde publiek écht in beweging brengen. Iets rustiger is het in People 7, niet gek aangezien de entree nogal mysterieus is. De de deur openen is een puzzel op zichzelf. Binnen betreedt u een hippe loungebar waar u ongetwijfeld de bijzonderste cocktails in town kunt drinken. Ze worden geserveerd in een reageerbuisje…

Bekijk Reisgids Vanaf USD 5.058*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.