KLM Reisgids

Winkelen in een straat vol geuren

Zhongshan Lu is een winkelstraat in historisch Xiamen waar de voetganger het rijk alleen heeft. De geur die tussen de koloniale gebouwen hangt, wisselt bij elke stap. Van parfum afkomstig uit boetiekjes tot de kruidige aroma’s van eetstalletjes. Of het nu gesuikerde meidoornvruchten of met zijde geborduurde stoffen zijn, hier vindt u beslist een lokale specialiteit die u niet kunt weerstaan.

Winkelen

Slenteren tussen goud en zijde

’s Avonds, als de gedetailleerde gevels van de koloniale panden mooi worden verlicht, komt Zhongshan Lu pas echt tot leven. En omdat winkels er pas laat hun deuren sluiten en veel eethuizen helemaal niet dichtgaan, heeft niemand haast. Populaire warenhuizen zijn Hualian en Paris Spring, waar onder andere de lokale borduurkunst is te vinden: schitterende ontwerpen van mythische dieren in felgekleurde zijde geborduurd op zwarte stof. Chinezen krijgen ook geen genoeg van goud – Jinlu is de juweliersketen waar ze graag in de etalage kijken.

Tanghulu: mierzoete vruchten op een stokje

Tanghulu: mierzoete vruchten op een stokje

Genieten van streetfood

Zhongshan Lu eindigt/begint aan de waterkant, dus de zee is nooit ver weg. Verse kreeften, krabben en schelpdieren liggen uitgestald op handkarren en worden ter plekke gewokt tot heerlijke gerechten. Bij andere eetstalletjes liggen stoomhapjes van deeg en garnalen in bamboemandjes. En weer iets verderop loopt u langs vissen op stokjes, sissend op een bakplaat. Een van de lokale gerechten uit Xiamen is pindasoep, en die kunt u voor een habbekrats proeven in het eethuis op nummer 20. Van gebrande en gesuikerde pinda's worden ook repen gemaakt. Chinezen zijn niet vies van zoetigheid en dat is te zien. Aan Zhongshan Lu staan bijvoorbeeld stalletjes met ‘tanghulu’, een snack uit Beijing die bestaat uit een bamboestokje waaraan vruchten van de Chinese meidoorn zijn geregen. De meidoorn wordt in een badje van suikersiroop gedompeld om de zure smaak een zoete draai te geven. Heeft u het liever écht zoet? Ook ananas, kiwi, mandarijn en aardbei rijgen ze hier aan stokjes: dompelen in siroop en klaar, nog een lekkernij!

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.