Bukit Badung: schiereiland vol variatie

Relaxen, genieten van natuurschoon of juist volop watersporten: op het zuidelijkste puntje van Bali – het schiereiland Bukit Badung – kan het allemaal. Van het hippe surfersoord Kuta tot het mythische Padang Padang Beach en de chique badplaats Nusa Dua.

Nature
Het ruige strand van Padang Padang

Het ruige strand van Padang Padang

Een bescheiden paradijs

Een andere ‘must see’ is het strand van Padang Padang. Een klein strand weliswaar, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. Er zijn mensen die na hun aankomst op Bali direct afreizen naar dit bescheiden paradijsje op aarde en dat zegt wel wat. De tocht naar het strand begint met het afdalen van een lange trap die is gelegen in een kloof tussen twee enorme rotswanden. De uiteindelijke beloning is een beeldschoon uitzicht op de groenblauwe zee, een grot en de enorme rotsblokken aan de kustlijn. Volgens velen overtreft geen enkel strand ter wereld deze droomplek op Zuid-Bali. Misschien komt het door de prettige watertemperatuur, het ingesloten gevoel dat het strand biedt, het uitzicht dat nooit verveelt of de golven die de surfers zo weten te waarderen. Hoe dan ook, Padang Padang Beach vormde niet voor niets het decor van de Julia Roberts-film ‘Eat Pray Love’.

Voor golfsurfen ga je naar Kuta

Voor golfsurfen ga je naar Kuta

Ervaren surfers gaan naar Kuta

Over surfen gesproken: Kuta – waarvan het zuidelijke gedeelte zich uitstrekt over het Bukit Badung schiereiland – is een echt surfparadijs. Met zijn witte zandbodems en perfecte hoge golven is dit misschien wel de ideale plek op Bali voor de écht ervaren surfers. Daar is slim op ingespeeld: overal schieten de hotels als paddenstoelen uit de grond. Kuta was als voormalig vissersdorp een van de eerste steden op Bali met een toeristenindustrie en het is nog steeds een belangrijke toeristische bestemming in Indonesië.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.