De mystiek van Ulun Danu Bratan

De beeldschone tempel Ulun Danu Bratan ligt op een schiereilandje aan de oever van het heilige kratermeer Bratan. Dit meer speelt een belangrijke rol bij de irrigatie van de omgeving en de zuidelijke gebieden van het eiland; vandaar dat het tempelcomplex is gewijd aan Dewi Danu, de godin van het water.

Kunst & Cultuur

Omgeven door een mysterieuze mist

Doordat de tempel op 1200 meter hoogte ligt en wordt omsloten door verschillende bergen, is de temperatuur er heel aangenaam. Het wil nogal eens mistig zijn op deze hoogte, maar dat geeft een extra mysterieuze sfeer aan Ulun Danu. De tempel ligt op iets minder dan een uur rijden vanaf Ubud, een busrit langs de hellingen van de vulkaan leidt naar het Bratanmeer en de tempel. Maar dat is geen straf: de weg ernaartoe is een lust voor het oog. Het landschap is hier bezaaid met rijstvelden, diepe meren en schilderachtige dorpjes – allemaal dankzij de vruchtbare, groene omgeving van het bergmeer.

De botanische tuinen van Bedugul

De botanische tuinen van Bedugul

Eén met de natuur in Bedugul

Het gebied rond de tempel nodigt uit tot een ontdekkingstocht – te voet met een gids, per taxi of met een scooter. Zo is de prachtige natuur rondom het kratermeer het ontdekken waard. Denk bijvoorbeeld aan de Bali Botanic Garden in Bedugul voor meer dan 2.000 plant- en bloemsoorten verspreid over ruim 150 hectare. Naast flora vindt u er ook een gigantisch standbeeld van de mythische figuur Kumbhakarna. Overnachten in de omgeving is geen probleem, er zijn zowel budgetaccommodaties als luxe resorts te vinden.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.