De beste dolfijnenspots op Bali

Veel mensen dromen ervan een keer dolfijnen te zien en aan te raken. Op Bali worden dit soort dromen verwezenlijkt. De aanblik van tientallen dolfijnen die zich met razende vaart voortbewegen, prachtige buitelingen maken en de bootjes achtervolgen alsof ze echt contact willen maken, tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht. Voor de echte dolfijnenliefhebbers is in het zuiden van Bali zelfs een persoonlijke ontmoeting met hun lievelingsdier mogelijk.

Watersport
Jukungs

Jukungs

Kleurrijke vissersschepen bij Lovina

Aan de Balinese zee in het noorden van Bali ligt het gemoedelijke Lovina. Hier is het leven een stuk kalmer en minder hectisch dan in het zuidelijke Kuta. Elke ochtend is het een gezellig gebeuren op het 12 kilometer lange zwarte vulkanische zandstrand, wanneer de kleurrijke ‘jukungs’ het water op gaan. Deze traditionele vissersschepen vertrekken nog voor zonsopgang om te gaan vissen of om u naar de dolfijnen te brengen. Het is een mooi aanzicht, maar het is dan wel druk. Vertrek liever wat later, of laat uw gids wat langer blijven: dan zijn de meeste bootjes al weg en is er nog genoeg tijd om te genieten van de dolfijnen op open zee.

De baai van Amed

De baai van Amed

Dolfijnen spotten vanuit uw strandvilla

Het lieflijke Amed, aan de kust van Oost-Bali, bestaat uit een kuststrook met zwart zand. Kleine vissersdorpjes met een laid-back atmosfeer schakelen zich hier aaneen. Het is dé plek voor de ware duikliefhebber en voor wie op en top wil genieten van het strandleven op Bali. Ook yogaliefhebbers vinden hier hun rust. Dolfijnen komen regelmatig even neuzen in de buurt van het strand. Lokale vissers bieden hun boot aan voor een tocht. Wie geluk heeft ziet de dolfijnen ’s ochtends bij het ontwaken vanuit een eigen strandvilla.

Dolfijnendip bij Sanur

Op 5 minuten van de kust bij Sanur ligt de Dolphin Lodge. Dat is een bassin van drijvende pontons waar dolfijnen worden verzorgd die gewond zijn geraakt door boten of vissersnetten. De dieren krijgen hier extra vitamines, voeding en medische verzorging. Daarnaast worden ze getraind om kunstjes te doen. De dolfijnen laten zich maximaal 3 keer per dag zien aan bezoekers, en hebben verder een vrije dag waarop ze de open zee in kunnen zwemmen. Dankzij de liefdevolle verzorging komen ze uit zichzelf steeds weer terug. In een sessie van 40 minuten krijgt u de kans om de dieren van dichtbij mee te maken. In kleine groepjes van maximaal 6 personen gaat u samen met een verzorger om de beurt het water in, waar een dolfijn u met vrolijke geluiden opwacht. De verzorgers vertellen uitvoerig over de dolfijn en zijn leefgewoontes, en er is voldoende tijd om te spelen en echt contact te maken met het intelligente dier. De ‘dolfijnendip’ is niet goedkoop, maar is elke cent meer dan waard.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.