Culturele fietsroutes in spiritueel Ubud

Het centraal op Bali gelegen Ubud – tevens het culturele en spirituele mekka van het eiland – leent zich bij uitstek voor het maken van fietstochten met of zonder gids. Het is een ideale manier om het echte Bali te beleven. Onderstaande highlights zijn bijvoorbeeld prima te combineren tot een fietstocht.

Nature
Zonsopgang bij een Balinese paddy

Zonsopgang bij een Balinese paddy

Omarm het echte Balinese leven

Zo'n 17 kilometer verder noordwaarts wordt duidelijk waarom de fiets hier zo'n geweldig vervoersmiddel is. Ontelbare tempels, de lekkerste geuren uit de Balinese keuken en kunstenaars die houtsnijwerken maken langs de kant van de weg: hier wordt het echte Balinese leven met liefde omarmd. Uiteindelijk leiden talloze kronkelweggetjes naar de oogverblindende rijstvelden in Payangan, dé plek om een paar uur over de grasgroene rijstterrassen te lopen en te genieten van het uitzicht op de Ayung-rivier. Is er nog tijd over, dan is de Pura Dalem Segara-tempel zeker een bezoekje waard voor de tocht weer verder gaat.

Ontbijten op de Batur-vulkaan

Nog eens zo'n 20 kilometer noordelijker komt de historische- en actieve Batur-vulkaan in zicht. In ongeveer 2 uur leidt een ervaren gids iedere fanatiekeling om 04.00 uur naar boven om op de top te genieten van een intense zonsopkomst. Als klap op de vuurpijl is er vervolgens tijd voor een zelfgemaakt ontbijt. Uit gaten in de vulkaan komt hete stoom, waarin eieren en bananen worden gekookt. Een unieke belevenis.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in USD. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten, maar u betaalt eventueel een betalingstoeslag. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.